خوش بینی | اعتماد به نفس | انگیزه

خوش بینی را دنبال کنید، مقالات مرتبط با خوش بینی، انگیزه، مثبت اندیشی، اعتماد به نفس در این وبلاگ بروزرسانی می شود

خوش بینی | اعتماد به نفس | انگیزه

خوش بینی را دنبال کنید، مقالات مرتبط با خوش بینی، انگیزه، مثبت اندیشی، اعتماد به نفس در این وبلاگ بروزرسانی می شود

۹ مطلب در آبان ۱۳۹۶ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

زندگی هیچ‌کس خالی از فراز و نشیب نیست. مطمئنا در خلال روزهایی که زندگی به کام شما بوده است، طعم تلخ اتفاقات مأیوس‌کننده را هم چشیده‌اید. اما آیا هنگام مواجهه با سختی‌ها، نیمه‌ی پر لیوان را می‌بینید یا دائما به نیمه‌ی خالی لیوان توجه می‌کنید؟ با جواب دادن به این سؤال مشخص می‌شود چقدر در زندگی روزمره‌تان خوشبین یا بدبین هستید. اگر در جواب، شجاعانه اعتراف کردید که بخش قابل توجهی از نگرش‌تان در زندگی به زهر بدبینی آلوده است، حتما نیاز دارید با مطالعه‌ی راهکارهایی این عینک بدبینی را از چشمتان بردارید. با ما همراه باشید تا به اتفاق یاد بگیریم چگونه خوش بینی را چاشنی زندگی خود کنیم.

خوشبختی


  • هادی اولورچی نیا
  • ۰
  • ۰

اعتماد به نفس ابزاری است که ‌می‌توانید در زندگی روزمره برای هر کاری مثل افزایش اطمینان به خود، مدیریت ترس‌ها و انجام کارهایی که واقعا برایتان مهم هستند، از آن استفاده کنید، اما تعداد کمی از افراد می‌دانند اعتماد به نفس مثل یک عضله است و برای تقویتش باید همیشه از آن استفاده کرد، یعنی اگر آن را به کار نبرید، تحلیل خواهد رفت. به همین دلیل ۶۳ روش برای بالا بردن اعتماد به نفس معرفی می‌شود تا در این زمینه خبره شوید.اعتماد به نفس


  • هادی اولورچی نیا
  • ۰
  • ۰

دست‌های سرد که مانند تکه‌ای یخ شده است، پاهایی لرزان که هر کس نداند گمان می‌کند در حال شنیدن آهنگی با ریتم نواحی جنوب ایران هستید، صورتی که بی‌اغراق رنگ گچ شده است و دهانی که از کویر لوت هم خشک‌تر است! بله، خیلی از ما این احوال ناخوشایند را تجربه کرده‌ایم. وقتی اعتماد به نفس ما در مقابل دیگران به صفر یا منفی آن می‌رسد، نمی‌توانیم به راحتی حرف بزنیم و با دیگران معاشرت کنیم. حتی نمی‌توانیم با نزدیکان خود ارتباط مؤثر برقرار کنیم و درست و منطقی نظرمان را بگوییم یا در مجادلات از خود دفاع کنیم. شیوه‌ی ارتباط ما با دیگران، پیوند مستقیمی با میزان اعتماد به نفس ما دارد. برای اینکه به راحتی از احساسات و عقاید خود بگوییم و در مواقع لزوم مخالفت یا موافقت‌مان را اعلام کنیم باید اعتماد به نفس داشته باشیم. داشتن اعتماد به نفس در مقابل دیگران کلید موفقیت‌های فردی و اجتماعی است. با ما همراه باشید؛ در ادامه‌ی این مطلب با راهکارهایی آشنا می‌شوید که برای افزایش اعتماد به نفس‌ در مقابل دیگران به شما کمک شایانی می‌کند.

اعتماد به نفس


اعتماد به نفس در هر رابطه‌ای به‌ویژه در روابط دو طرفه و احساسی لازم است. فقدان این ویژگی موجب سوءِتفاهم، احساس درک نشدن و بی‌احترامی میان دو فرد می‌شود. اگر نتوانیم اعتماد به نفس خود را در مقابل دیگران افزایش بدهیم، حرف‌های ناگفته‌ی درون‌مان و احساساتی که قدرت ابرازشان را نداشته‌ایم به نفرت، اندوه و گاه حقارت تبدیل می‌شود. در مقابل با پرورش دادن این ویژگی در خود می‌توانیم در سخت‌ترین موقعیت‌ها اوضاع را مدیریت کنیم و حداقل مطمئن باشیم که در ارتباط از سمت ما کوتاهی و قصوری صورت نگرفته است. با افزایش اعتماد به نفس می‌توانیم در مقابل دیگران به راحتی و با صدای رسا صحبت کنیم، در صورت لزوم از دیگران درخواست کمک کنیم و با آنها معاشرت لذت‌بخشی داشته باشیم. اما چگونه؟ به موارد زیر توجه کنید و سعی کنید با به‌کارگیری آنها اعتماد به نفس خود را در مقابل دیگران افزایش بدهید.

۱. احساسات خود را بشناسید

برای افزایش اعتماد به نفس در مقابل دیگران احساسات خود را بشناسید

گاهی اوقات خودمان هم دقیقا نمی‌دانیم چه احساسی داریم. مثلا دیر کردن دوست‌مان سر قرار موجب عصبانیت ما می‌شود اما از آنجا که هیچ‌گاه احساسات خود را دقیقا نشناخته‌ایم و نحوه‌ی ابراز و مدیریت آنها را نیاموخته‌ایم، عصبانیت ما به خشم فروخورده‌ای بدل می‌شود که در جایی دیگر و به شکلی غیرمنطقی بروز می‌کند. در گام نخست اعتماد به نفس را در وجود خود پیدا کنید، جرئت داشته باشید احساساتی را که در شما شکل گرفته است، بشناسید، آنها را ریشه‌یابی کرده و در نهایت مسئله را حل کنید. اگر از دست دوستی که تأخیر کرده ناراحت هستید همان موقع آن را بیان کنید. علت ناراحتی خود را بشناسید و آن را قاطعانه و بدون زخم زبان و طعنه بیان کنید. وقتی بدزبانی می‌کنید و با طعنه و کنایه سعی می‌کنید آرامش بیابید، دیگران را می‌رنجانید و از خود دور می‌کنید.

۲. احساسات خود را کنترل کنید

در گام اول احساسات خود را شناختید، حالا باید تلاش کنید که در مواقع حساس آنها را به بهترین شکل مدیریت و کنترل کنید. اگر عصبانی هستید نفس عمیق بکشید، کمی صبر کنید و سعی کنید از عمق ناراحتی خود بکاهید و با تفکر واکنش نشان بدهید یا حتی زمانی که به شدت خوشحال هستید نیز سعی کنید احساسات خود را کنترل کنید. مدیریت هیجان‌های مثبت و منفی رفتار شما را صیقل می‌دهد و منجر به ابراز منطقی احساسات می‌شود.

۳. اهداف خود را تعریف کنید

برای افزایش اعتماد به نفس در مقابل دیگران اهداف خود را تعریف کنید

وقتی هدف خود را از نتیجه‌ی یک گفت‌و‌گو، بحث یا … بدانید، با اعتماد به نفس بیشتری در مقابل دیگران ظاهر می‌شوید. با خود روراست باشید؛ تا اینجا احساس خود را شناختید، آن را کنترل و مدیریت کردید و حالا باید بتوانید با شناخت هدف خود از ابراز احساس‌تان، ارتباط مؤثری را با دیگران شکل بدهید. اگر به علت تأخیر دوست‌تان ناراحتید و می‌خواهید در این باره به او تذکر بدهید، در پی چه هستید؟ نتیجه‌ی مطلوب و مورد نظر شما چیست؟ دوست دارید با گوشزد کردن این اشتباه از رفتارهای این‌چنینی او در آینده جلوگیری کنید یا این تأخیر تأثیر چندانی روی برنامه‌های شما نداشته است و صرفا کمی خشمگین شده‌اید و می‌خواهید به عبارت خودمانی دق‌دلی‌تان را خالی کنید؟ در هر حال باید چشم‌اندازی از نتیجه‌ای که در سر دارید را بشناسید و متناسب با آنچه می‌خواهید در خاتمه‌ی بحث به آن برسید، صحبت و ابراز احساسات کنید. این روند یعنی شناسایی احساسات، مدیریت صحیح آنها و شناخت نتایج حاصل از ابرازشان، فرایندی منطقی است که باعث می‌شود در مقابل دیگران اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید و نتیجه‌ی منطق و تأملی است که در رفتارتان به‌کار گرفته‌اید.

۴. یادتان نرود که هر نکته مکانی دارد

وقتی می‌خواهید درباره‌ی مشکلی با دوست خود صحبت کنید، باید بدانید که «هر سخن وقتی و هر نکته مکانی دارد.» طبیعتا مطرح کردن موضوع در حضور دیگران درست و منطقی نیست. برای اینکه حرف‌‌هایتان خریدار داشته باشد باید در مکان و وقت مناسب مشکل را بازگو کنید. موقعیت‌شناس باشید و قبل از حرف زدن فکر کنید تا دیگران بیشتر روی شما حساب کنند. وقتی دیگران به حرف‌های شما اهمیت بدهند، اعتماد به نفس‌تان ناخودآگاه بالاتر می‌رود. پس اگر طرف مقابل شما عجله دارد، حواسش پرت است و … سکوت کنید و بیهوده ارزش خود و کلام‌تان را پایین نیاورید.

۵. صحبت کردن را با خود تمرین کنید

شاید کمی مسخره به نظر برسد اما آنچه را که تصمیم دارید در مقابل دیگران بگویید، با صدای بلند و رسا تمرین کنید یا حرف‌هایتان را بنویسید. این کار نوعی برنامه‌ریزی غیرمستقیم است که از آشفتگی در مقابل جمع جلوگیری می‌کند و باعث افزایش اعتماد به نفس‌تان در مقابل دیگران می‌شود. وقتی بدانید که می‌خواهید چه چیزی بگویید، اعتماد به نفس و کنترل بیشتری خواهید داشت. با صدای رسا، شمرده و آرام حرف بزنید و از هیچ‌کس و هیچ‌چیز نترسید و خجالت نکشید. شما بهترین هستید، چرا که نه؟

۶. به زبان بدن توجه کنید

برای افزایش اعتماد به نفس در مقابل دیگران به زبان بدن توجه کنید

ارتباطات غیرکلامی مانند زبان بدن و حالات صورت در نشان دادن اعتماد به نفس خیلی مهم هستند. تماس چشمی در ارتباطات معجزه می‌کند. وقتی با آرامش و مهربانی به افراد نگاه می‌کنید، دیگران به شما اعتماد می‌کنند و نتیجه ی اعتماد و راحتیِ آنها، بالا رفتن اعتماد به نفس شماست. دیگران را با اسم کوچک صدا بزنید، در هنگام صحبت کردن به آنها نگاه کنید، همیشه لبخند بزنید و سعی کنید فردی مثبت باشید و این انرژی خوب را در ظاهرتان نیز نشان بدهید. اگر به زمین نگاه کنید و از تماس چشمی بپرهیزید، خجالتی و ساده به نظر می‌رسید و دیگران روی شما حساب نمی‌کنند. راست و مستقیم راه بروید. جلوی آینه بایستید و حالات صورت خود را هنگام حرف زدن بررسی کنید. به حالات چهره‌ی خود هنگام خشم، ناراحتی یا دیدن و شنیدن چیزی چندش‌آور دقت کنید و ببینید آیا واکنش‌های صورت و بدن‌تان دقیقا احساسات درونی‌تان را منعکس می‌کند؟ بعضی مواقع زبان بدن و ابزارهای غیرکلامی ارتباطات، دقیقا احساسات و نظرات درونی افراد را آشکار نمی‌کنند و این مسئله موجب سوءِتفاهم می‌شود. پس شناسایی حرکات و حالات صورت و بدن گام مؤثری در بهبود ارتباطات و در نتیجه افزایش اعتماد به نفس شماست. اگر در برابر دیگران واکنش‌های دقیقی داشته باشید، می‌توانید با اعتماد به نفس بیشتری با آنها معاشرت کنید.

۷. شنونده‌ی خوبی باشید

برای افزایش اعتماد به نفس در مقابل دیگران شنونده خوبی باشید

افراد با اعتماد به نفس بالا، شنونده‌های خوبی هستند. این افراد با آرامش و صبر به دیگران گوش می‌کنند و با واکنش‌های مناسب مانند تأییدهای به‌موقع یا بیان عبارات دوستانه همراهی و احترام خود را نسبت به دیگران نشان می‌دهند. البته این اصلا به معنای موافقت همیشگی و تأیید بی‌چون و چرای دیگران نیست بلکه منظور ایجاد درک متقابل است. هنگام گوش دادن به حرف‌های دیگران باید به آنها نشان بدهید که برایشان ارزش و اهمیت قائل هستید. حتی اگر با آنها مخالفید، شنونده‌‌ی آرامی باشید. اجازه بدهید دیگران متوجه بشوند که شما علی‌رغم تفاوت‌ها و اختلاف نظرها، موقعیت آنها را درک می‌کنید. واکنش‌های منطقی از گوش دادن مؤثر نشئت می‌گیرند. وقتی کنترل اعصاب‌ خود را از دست می‌دهیم و فقط می‌خواهیم حرف خودمان را به کرسی بنشانیم، نتایج تأسف‌برانگیز و شرم‌آوری به بار می‌آید. کوبیدن در پشت سر، فریاد زدن بر سر اطرافیان بی‌نوا، گریه کردن بی‌مورد و … واکنش‌‌های غیرمنطقی افرادی است که گوش کردن به دیگران را یاد نگرفته‌اند.

۸. صفر و یکی نگاه نکنیم

بعضی‌ها معتقدند یا همه یا هیچ. دیدگاه صفر و یکی شما را محدود می‌کند و باعث می‌شود همیشه در اضطراب باشید. واقعیت این است که بسیاری از مفاهیم عمیق زندگی نسبی هستند و در بیشتر لحظات زندگی شرایط تصمیم‌گیری کاملا اقتضایی است، یعنی بنا به اقتضای موقعیت، نتایج، رفتارها و کیفیت ارتباطات گوناگون خواهد بود. پس این‌قدر در مورد همه چیز احکام کلی صادر نکنید. انعطاف‌پذیر باشید، وسواس و لجاجت برای رسیدن به نظرات شخصی ثابت را کنار بگذارید و بپذیرید که گاهی باید به جریان سیال زندگی دل بسپارید. مثلا وقتی می‌گویید دخترم همیشه نامنظم است، «همیشه» او را از تغییر و بهبود دلسرد می‌کند. منعطف باشید و حکم کلی ندهید.

۹. به جای «اما» از «و» استفاده کنید

برای افزایش اعتماد به نفس مهربان باشید

«اما» واژه‌ای خاکستری است. چرا؟ چون گاهی این قابلیت را دارد که تمام ویژگی‌های مثبت را زیر سؤال ببرد و همه‌ی امیدهای شکل گرفته را متزلزل کند. اگر هزار صفحه در مورد ویژگی‌های مثبت یک فرد بنویسید ولی در انتها واژه‌ی دلهره‌آور «اما» را اضافه کنید، در واقع همه آن تعاریف و امیدها از بین می‌رود. برقراری ارتباط خوب با دیگران و محبوبیت میان آنها باعث شکل‌گیری اعتماد می‌شود و این انرژی مثبت اعتماد به نفس شما را بالا می‌برد. اگر می‌خواهید در مقابل دیگران اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید از به کار بردن کلمه‌ی «اما» بپرهیزید و به جای آن از «و» استفاده کنید. مثلا به همکار خود بگویید: «کار امروزت فوق‌العاده بود و فقط باید گزارشت رو ویرایش کنی» و یا به برادر خود بگویید: «دوچرخه سواریت عالیه و فقط باید بیشتر روی تعادلت کار کنی.» اما و اگر به‌کار نبرید و دیگران را دلسرد نکنید. در این دنیای پر رمز و راز، صحبت کردن و دلگرمی دادن ما به یکدیگر نگرانی‌ها و دل‌مشغولی‌هایمان را کمتر می‌کند.

برای افزایش اعتماد به نفس در مقابل دیگران باید به درک درستی از خود و آنها برسید. همان‌طور که دیدید رشد همه‌ی ما به یکدیگر وابسته است. ما در صورتی در روابط فردی و اجتماعی خود موفق خواهیم بود که ضمن تلاش برای توسعه‌ی ویژگی‌های مثبت فردی، در پی رشد و موفقیت دیگران نیز باشیم. زندگی گروهی ما به اندازه‌ی زندگی فردی‌مان اهمیت دارد. انسان‌ها زنجیره‌ای به هم پیوسته هستند و رفتار هر یک از ما در نهایت بر تمام افراد این کره‌ی خاکی تأثیر می‌گذارد. افزایش اعتماد به نفس در مقابل دیگران نیز مانند تمام ویژگی‌های خوب دیگر، دست‌یافتنی است و تنها به کمی تمرین و تلاش نیاز دارد.

منبع: چطور


  • هادی اولورچی نیا
  • ۰
  • ۰

همه‌ی ما همواره در جست‌وجوی خوشبختی هستیم. هر روز تصمیماتی می‌گیریم که بر چگونگی فکر و احساس ما درباره‌ی خودمان اثر می‌گذارند. ما معمولا باور داریم که تصمیمات خوبی می‌گیریم؛ تصمیماتی که ما را به رفاه نزدیک‌تر خواهند کرد. همه‌ی ما به‌طور طبیعی خواهان اجتناب از ترس و فراهم کردن یک زندگی راحت و بی‌دغدغه هستیم. مشکل این‌ است که گاهی‌اوقات انتخاب‌های ما برخلاف انتظار، اندوه و اضطراب ما را بیشتر می‌کنند. در واقع، گرفتار عادات بدی می‌شویم که به ما آسیب می‌رسانند و رضایت و شادی‌مان را می‌گیرند. با سرکوب‌کردن این ۱۰ عادت بد که در این نوشته خواهیم گفت، می‌توانید جلوی این چرخه‌ی منفی را بگیرید و شادی‌تان را دوباره به‌دست آورید.

خوشبختی

  • هادی اولورچی نیا
  • ۰
  • ۰

اعتماد به نفس

همه‌ی ما در ابتدای سال نو با خود عهد بسته‌ایم که بیشتر بر اهداف‌مان تمرکز کنیم و تحولات زیادی را در زندگی خود ایجاد نماییم. اما این عادت همیشگی ماست و چند روزی که از ابتدای سال نو می‌گذرد، به‌سرعت زیر همه‌ی آن عهد و پیمان‌ها می‌زنیم و روز از نو و روزی از نو! ما به دنبال شادی بیشتر در زندگی هستیم، مگر نه؟ و خیلی از ما فکر می‌کنیم که برای ایجاد شادی بیشتر در زندگی باید منتظر معجزه بود؛ یا اینکه شادی واقعی یعنی پول زیاد. اما نباید یادمان برود که اگر از درون شاد نباشیم و انگیزه و انرژی کافی را نداشته باشیم، هر چقدر هم پول داشته باشیم شاد نخواهیم بود. اگر می‌خواهید بدانید که چطور می‌توان زندگی شاد داشت، در ادامه‌ی این مقاله با ما همراه باشید.

اگر می‌خواهید شادتر باشید، می‌توانید این نکات را در زندگی خود به کار ببندید:‌

۱. اجتماعی باشید و با دیگران تماس فیزیکی برقرار کنید

تماس فیزیکی با کسی که دوستش دارید به‌صورت خودکار استرس را از بین می‌برد. در آغوش گرفتن و گرفتن دست‌ افرادی که دوست‌شان دارید باعث درمان هر دوی‌ شما می‌شود. درواقع طی مطالعه‌ای که توسط ژورنال پزشکی مکمل و جایگزین انجام شد، محققان دریافته‌اند که ماساژ می‌تواند سیستم ایمنی بدن و رضایت از زندگیرا افزایش دهد. شما می‌توانید با یک ماساژ حرفه‌ای از مزایای سیستم ایمنی بهره‌مند شوید. اگر دوست یا شریک زندگی‌تان نمی‌تواند به‌خوبی شما را ماساژ دهد، نزد یک ماساژور حرفه‌ای بروید.

۲. بخشنده باشید

راه‌هایی هرچند کوچک پیدا کنید تا به دیگران چیزی ببخشید. به جای اینکه حرف بزنید، گوش شنوایی داشته باشید، به‌ دوستی که نیازمند است کمک کنید یا در خیریه‌ی محل خود مشغول شوید. با این کارها به مشکلات خود از دیدی دیگر نگاه خواهید کرد و وقتی بفهمید که قادرید با کمک خود چه تغییری در زندگی دیگران ایجاد کنید، حس بهتری نسبت به خود خواهید داشت.

۳. شبکه‌ی دوستان‌تان را تقویت کنید

دوستان شاد و پرنشاط - زندگی شاد

دوستی و رفاقت مانند یک رابطه‌ی عاشقانه به تقویت و مراقبت نیاز دارد. اگر رفاقت را نادیده بگیرید، دوست‌تان را از دست خواهید داد. سعی کنید که با دوستان‌تان به‌طور مرتب دیدار کنید. اگر مجرد یا متأهل هستید، می‌توانید آخر هفته‌ها به‌صورت دوره‌ای به همراه دوستان‌تان به تماشای فوتبال یا برنامه‌های تلویزیونی بپردازید یا به رستورانی بروید و غذای مورد علاقه‌تان را میل کنید. نکته‌ی مهم این است که رفاقت‌هایی پایدار و استوار داشته باشید تا با کمک آنها بر چالش‌های زندگی فائق آیید.

۴. آخر هفته‌ها در خانه نمانید و بزنید بیرون

فعالیت‌های آخر هفته، مثل پیک‌نیک‌های کوچک، برای تقویت ذهن و بدن شما اهمیت دارند. لازم نیست سفری گران‌قیمت داشته‌ باشید تا اثرگذار باشد، بلکه نکته‌ی مهم این است که کار جدید و تازه‌ای را انجام دهید:‌ با دوستان یا خانواده‌تان به پارک نزدیک خانه‌تان بروید و هوای تازه وارد ریه‌هایتان کنید و تعاملات اجتماعی داشته باشید.

۵. خاطره بسازید

تحقیقات نشان می‌دهند که تجربه‌‌ا‌ی که از کارها به دست می‌آوریم نسبت به خود کارها، ما را شادتر می‌کنند. مثلا حتی وقتی از خانه بیرون می‌روید و آنطور که انتظار داشتید به شما خوش نمی‌گذرد، باید به یاد داشته باشید که دیگران تنها لحظات شیرین آن روز را به یاد خواهند آورد، نه تلخی‌ها یا اتفاقات ناگوارش را.

۶. معنویت را وارد زندگی کنید

آیا خود را فردی معنوی می‌دانید؟ با رفتن به مسجد، کلیسا یا قرائت قرآن یا کتب مقدس دیگر می‌توانید هم تعاملات اجتماعی خود را ارتقا دهید و هم معنویت را وارد زندگی‌تان کنید. مکان‌ها و شبکه‌های دینی و معنوی می‌توانند فعالیت‌هایی ساده و ارزان برای خانواده‌ها فراهم کنند و به هنگام بحران و نیاز، دست یاری به سوی شما دراز کنند. این مکان‌ها می‌توانند در مواقعی که به دنبال شغلی جدید هستید، ارتباطاتی را شکل دهند.

۷. آداب و رسوم خانوادگی را پاس بدارید

سنت‌های خانوادگی، یک حس همبستگی را با خانواده‌تان ایجاد خواهند کرد و به تبعِ آن حس امنیتی را به دست خواهید آورد که در مواقع دشوارِ زندگی می‌تواند به شما کمک کند. اینکه بدانید تنها نیستید و خانواده‌ای بزرگ دارید، اعتماد‌ به‌ نفس شما را بسیار افزایش می‌دهد. تعطیلات فرصتی را فراهم می‌کند تا دور هم جمع شوید و سنت‌های خانوادگی را پاس بدارید.

۸. تحرک بیشتری داشته باشد


اینکه تمام روز یک جا بنشینید اصلا برای ذهن و بدن‌تان خوب نیست. هر موقع که از خواب بیدار شدید، بلند شوید و چند دقیقه‌ای راه بروید و هر روز هنگام ناهار قدم بزنید.

همچنین می‌توانید با دوستان و همکاران‌تان به‌صورت دسته‌جمعی اکیپ پیاده‌روی درست کنید یا ورزش موردعلاقه‌تان را دنبال نمایید. در یک کلاس ورزشی ثبت نام کنید. وقتی تناسب بدن‌تان را افزایش دادید، می‌توانید دوندگی را هم به برنامه‌ی پیاده‌روی‌تان اضافه کنید. دوندگی باعث رها شدن هورمون اِندورفین می‌شود و حس خوبی به شما می‌دهد.

۹. لبخند زدن را تمرین کنید

با یک تمرین بسیار آسان می‌توانید مغزتان را گول بزنید تا حس شادی کند:‌ فقط لبخند بزنید. باور ندارید؟ خب امتحانش کنید! علت این شادی این است که در برنامه‌ریزی عصبی-زبان‌شناختی، یک محرک (که در اینجا لبخند است) به مغز علامت می‌دهد تا همان احساساتی را تجربه کند که به هنگام استفاده از آن عضلات تجربه می‌کرد.

۱۰. هم خانه‌تکانی کنید هم ذهن‌تکانی

راهی پیدا کنید تا هر روز خانه‌تکانی کنید و از شر وسایل غیرضروری خلاص شوید. وسایل اضافی درون اتاق خواب خود را تخلیه کنید تا هم جا بازتر شود و هم اتاق برای خوابیدن و استراحت دنج‌تر و آرام‌تر شود. قبوض صورت‌حساب‌تان را هم قشنگ بتکانید تا به لحاظ مالی آسودگی خاطر پیدا کنید. کمد لباس‌هایتان را هم مرتب کنید تا صبح‌ها عزا نگیرید. مکان‌های زیادی در خانه و دفتر کارتان وجود دارند که می‌توانید آنها را مرتب و تمیز کنید. روزانه یک ربع وقت خود را به خانه‌تکانی اختصاص دهید و یادتان باشد که همیشه سخت‌ترین مرحله‌ی کار آغاز کردن آن است. وقتی دور و برتان خلوت و خانه و زندگی‌تان مرتب شد، از این همه حس خوب شگفت‌زده خواهید شد.

۱۱. «عدد جادویی خواب» خود را بیابید

طبق مطالعه‌ای که در Harvard Business Reiview منتشر شده است، به‌نظر می‌رسد که عدد جادوییِ ساعات مورد نیاز برای خواب در اکثر بزرگسالان، هفت ساعت در طول شب است. خواب کافی شما را قادر خواهد ساخت تا بهتر کار کنید و بر چالش‌های روزمره‌ی زندگی بیشتر فائق آیید. حتی اگر یک ساعت کمتر از این مقدار بخوابید، سلامت‌تان به خطر خواهد افتاد.

۱۲. مراقب میزان مصرف کافئین باشید

اگر به‌سختی خواب‌تان می‌برد، احتمال دارد که در مصرف کافئین زیاده‌روی می‌کنید. مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار را کم کنید و خود را مقید کنید تا تنها اول صبح آنها را بنوشید. و اگر با این کار باز هم خواب‌تان نبرد، کلا مصرف این نوشیدنی‌ها را قطع کنید و به جای آن از نوشیدنی‌هایی نظیر قهوه‌ی بدون کافئین یا چای گیاهی استفاده نمایید. یادتان باشد که بسیاری از نوشابه‌ها و نوشیدنی‌های انرژی‌زا و همچنین بسیاری از شکلات‌ها و غذاهایی که در آنها شکلات به کار رفته است، حاوی کافئین هستند.

۱۳. حداقل یک ساعت قبل از خواب ریلکس کنید

برای اینکه واقعا ریلکس کنید، حداقل یک ساعت قبل از خواب اینترنت را به‌کلی قطع کنید و درست وقتی که می‌خواهید بخوابید، ورزش نکنید چرا که جریان خون‌تان بالا می‌رود. شما برای خوابیدن به ذهنی آرام نیاز دارید، بنابراین تلویزیون ببینید، کتاب و مجله بخوانید تا کم‌کم خواب‌تان ببرد. برخی فکر می‌کنند که دوش‌گرفتن خواب را از سر می‌‌پراند، بنابراین دوش را به صبح اول وقت موکول کنید و درعوض قبل از خواب چند دقیقه‌ای در وان حمام بمانید.

۱۴. از مصرف چربی‌های اشباع‌شده پرهیز کنید

تحقیقات نشان داده‌اند که خوردن غذاهای حاوی اسیدهای اشباع‌شده شما را افسرده می‌کند. این چربی‌ها در بسیاری از غذاهای فراوری‌شده به کار می‌روند اما برای اینکه مطمئن شوید باید برچسب غذاها را مطالعه کنید. اسیدهای اشباع در مواد اولیه‌ی غذاهایی وجود دارند که در آنها کلمه‌ی «هیدروژنه» به چشم می‌خورد. بسیاری از برندهای مارگارین امروزه عاری از چربی‌های اشباع هستند و این نکته به‌صورت بزرگ در اطلاعات برچسب آنها دیده می‌شود. هرچند بسیاری از غذاهای پخته‌شده و حتی کیک‌ها ترکیبی از چربی‌های اشباع دارند. پس به جای غذاهای فراوری‌شده، از میوه و سبزی تازه و ارگانیک استفاده کنید و به جای استفاده از ترکیبات آماده‌ی کیک و شیرینی، خودتان دست به کار شوید.

۱۵. ویتامین بیشتری مصرف کنید

در برنامه‌ی غذایی خود، غذاهای حاوی ویتامین را بگنجانید. این غذاها نه تنها شما را سالم‌تر و باانرژی‌تر می‌کنند بلکه بسیاری از آنها با استرس نیز مقابله می‌کنند.

هفته‌ای یک‌ بار غذایی جدید و سرشار از ویتامین و مواد مغذی را امتحان کنید. برای نمونه می‌توانید ماهی سالمون، قارچ، کلم بروکلی، آووکادو، لوبیا، گردو و حبوبات را به غذای خود اضافه کنید.

۱۶. در طبیعت قدم بزنید

پارک‌های مصنوعی و جنگلی گزینه‌ی خوبی هستند اما مناطق طبیعی‌تر گزینه‌های بهتری هستند. وقتی در طبیعت راه می‌روید به صداها و بوها توجه کنید. پنج چیز را پیدا کنید که آنقدر برایتان عجیب است که می‌خواهید راجع‌به آن با کسی صحبت کنید. همچنین می‌توانید از طبیعت عکس و فیلم بگیرید. حتی وقتی درون شهر هم هستید به آسمان نگاهی بیندازید.

۱۷. خاک‌بازی کنید


دستان‌تان را در خاک فرو ببرید. می‌توانید این کار را در کنار ساحل یا هنگام باغبانی انجام دهید؛ فرقی ندارد – مهم این است که این کار ممکن است شما را شادتر کند. علت این شادی، ارگانیسم‌های بسیار ریز موجود در خاک هستند که وارد پوست‌تان می‌شوند. آنها به مغزتان فرمان می‌دهند تا سروتونین بیشتری ترشح کند – سروتونین یک انتقال‌دهنده‌ی عصبی است که خلق و خو را بهبود می‌بخشد.

۱۸. آفتاب بگیرید

بسیاری از افراد، دارای اختلال عاطفی فصلی هستند؛ بدین معنی که در فصولی که آفتاب کمتر است افسرده می‌شوند. حتی اگر شما به این اختلال دچار نباشید، ممکن است که از فقدان آفتاب و نور خورشید تأثیر بپذیرید. حداقل روزی یک ربع بیرون بروید؛ می‌توانید در یک روز سرد قدم بزنید تا حداقل نور آفتاب به صورت‌تان بخورد. نور خورشید به بدن شما کمک می‌کند تا ویتامین ‌D تولید کند، ویتامینی که بسیاری از مردم از کمبود آن رنج می‌برند.

۱۹. با تفریح احساسات‌ و هیجانات‌تان را خالی کنید

خواه تیم مورد علاقه‌تان را تشویق می‌کنید یا در تعطیلات دیوانه‌بازی در می‌آورید باید بدانید که کار خوبی می‌کنید، چرا که انجام مداوم این کارها شما را آرام‌تر می‌کند. در اروپای قرون وسطی، تعطیلات سوپاپ اطمینان کشاورزان بود تا با تخلیه‌ی هیجانات خود فکر شورش را از سر بیرون کنند. البته شما کشاورز شورشی نیستید. اما می‌توانید مهمانی برگزار کنید و طی آن هیجانات خود را تخلیه کنید. در آن حین زندگی را هم جدی نگیرید.

۲۰. بازی کنید

با دوست و خانواده‌ی خود بازی کنید. با تفنگ‌های آب‌پاش به هم شلیک کنید، مسابقه‌ی دو بگذارید، حباب‌بازی کنید، گلوله‌ی برفی به سمت هم پرت کنید، روی برف سُر بخورید، طناب بزنید و با گِل و ماسه قلعه بسازید. شب‌ها با خانواده‌ی خود جمع شوید و بازی‌های تخته‌ای انجام دهید و بخندید. هر کاری که شما را به‌صورت خودجوش به خنده می‌اندازد انجام دهید.

و سخن آخر

اگر سعی دارید که شادتر و سالم‌تر باشید، ایجاد تغییرات ضروری به عهده‌ی خود شماست. کار خود را با نکاتی آغاز کنید که برایتان جذابیت بیشتری دارند و بقیه‌ی نکات را هر از گاهی به کار ببندید. دفتر یادداشتی داشته باشید و تغییراتی را که در زندگی خود ایجاد کرده‌اید در آن بنویسید و بیان کنید که چطور توانسته‌اند به شما کمک کنند. وقتی ناامید می‌شوید مطالبی را که یادداشت کرده‌اید مرور کنید تا به خود یادآوری نمایید که چه کارهایی کرده‌اید.

فکر می‌کنید که چه کارهای دیگری را می‌توان برای شادتر بودن انجام داد که در این لیست نیامده است؟ آیا شما برای شادتر بودن نکات دیگری دارید که با ما در میان بگذارید؟

منبع: چطور

  • هادی اولورچی نیا
  • ۰
  • ۰

اعتماد به نفس


اعتماد به نفس یکی از موضوعاتی است که برخی از افراد به‌واسطه‌ی کمبود آن، در کار و زندگی خود با مشکل مواجه هستند. در ادامه به بررسیِ نقش و اهمیت اعتماد به نفس در زندگی و روش‌هایی مؤثر برای افزایش اعتماد به نفس می‌پردازیم. با ما همراه باشید.«اعتماد به نفس داشته باش!» شاید این عبارت را بارها به‌عنوان نصیحت از جانب دوستان و اطرافیان خود شنیده‌اید و هرگز هم به آن عمل نکرده‌اید. چقدر درمورد خصوصیات رفتاری و ویژگی‌های افرادِ با اعتماد به نفس اطلاعات دارید؟ از اهمیت اعتماد به نفس و مزایای آن در زندگی‌ چه می‌دانید؟

اعتماد‌به‌نفس چیست؟

در ساده‌ترین شکل، می‌توان اعتماد به نفس را این‌گونه تفسیر کرد: «بدانیم در چه زمینه‌هایی خوب هستیم و چگونه ارزش‌هایی را که در شخصیت‌مان وجود دارد، به دیگران منتقل کنیم.» این مفهوم را با غرور که باعث خودبرتربینی نسبت به دیگران یا خود کم بینی که موجب دست‌ِکم گرفتن خود می‌شود، اشتباه نگیرید چرا که بین این مفاهیم، تمایز وجود دارد. هرقدر ارزیابی فرد از خودش و تطبیق آن با واقعیت موجود بیشتر باشد، میزان اعتماد به نفس واقعی او نیز بیشتر است.

حال سؤال اینجاست که چرا این تعاریف مهم هستند؟ شناخت معنای واقعی اعتماد به نفس، به افزایش اعتماد‌ به نفس افراد و حرکت آنها در مسیر درست کمک می‌کند. برخلاف باور عموم مردم، تنها مثبت فکر کردن منجر به افزایش اعتماد به نفس نمی‌شود و حتی ممکن است افراط در مثبت‌اندیشی، گاهی فرد را به غرور کاذب گرفتار و از اعتماد به نفس واقعی دور کند. این پدیده که «اثر دانینگ کروگر» نام دارد، به معنای این است که برخی افراد بیش‌ازحد روی توانایی‌ها و قابلیت‌هایشان حساب باز می‌کنند و درواقع می‌توان گفت درمورد مهارت‌هایشان اغراق می‌کنند.

اهمیت اعتماد به نفس در چیست؟

اعتماد‌ به‌ نفس از جمله مواردی است که می‌تواند به یکی از خصوصیات ممتاز هر فرد تبدیل شود. خوشبختانه در عصر کنونی، علم از نظریه‌هایی که درمورد اهمیت اعتماد به نفس ارائه می‌شوند، پشتیبانی می‌کند. در ادامه به معرفی دلایل اهمیت اعتماد به نفس اشاره می‌کنیم. با ما همراه باشید.

۱. برتری اعتماد‌ به‌ نفس نسبت به جذابیت ظاهری

اهمیت اعتماد به نفس - جذابیت ظاهری

طبق نتایج مطالعاتی که به‌تازگی صورت گرفته است، هنگامی که از گروهی از مردان عکس گرفته می‌شود، افرادی که به خود عطر زده‌اند نسبت به افرادی که جذابیت ظاهری بیشتری دارند، با اعتماد به نفس بیشتری در عکس دیده می‌شوند. نتایج یک تحقیق مشابه نیز نشان داده است که در بسیاری از موارد، لبخند زدن خانم‌ها به آقایان، دو طرف را به هم جذب کرده است و درنهایت منجر به خواستگاری و ازدواج شده است!

اهمیت اعتماد به نفس در روابط احساسی تنها به ازدواج خلاصه نمی‌شود، نتایج تحقیق دیگری نشان می‌دهد مردانی که زنان موفق زیادی در اطراف‌شان می‌بینند، نسبت به خودشان احساس رضایت ندارند و اعتماد به نفس خود را از دست می‌دهند. در این شرایط قاعدتا آقایان باید با تلاش بیشتر، به سطح موفقیت مطلوب برسند و اعتماد به نفس خود را تقویت کند.

۲. ارتقای شغلی به‌واسطه‌ی وجود اعتماد‌ به نفس در زندگی

اهمیت اعتماد به نفس را می‌توان در موقعیت‌های مختلف زندگی خصوصا شرایط کاری نیز مشاهده کرد، به‌طوری‌که افراد با اعتماد به نفس بالا، پله‌های ترقی را سریع‌تر طی می‌کنند. صحت این ادعا را نیز یک مؤسسه‌ی تحقیقاتی تأیید کرده است چرا که با مطالعاتی که بر روی این موضوع انجام داده‌اند، به ارتباط مستقیم بین سطح اعتماد به نفس در مدرسه و دبیرستان و موفقیت شغلی در بزرگسالی پی برده‌اند.

این نتیجه‌گیری تنها به محیط‌های کاری منتهی نمی‌شود و برخی تحقیقات در این زمینه نشان داده‌اند افرادی که با وجود انتقادهای دیگران، همچنان با اعتماد به نفس کار خود را بر پایه‌ی توانایی‌هایشان پیش می‌برند، در آینده موفق‌تر خواهند بود.

اعتماد به نفس زیاد چه مزایایی دارد و چگونه می‌توان به آن دست یافت؟

نتایج برخی مطالعات حاکی از این است که بجز مواردی که مطمئن هستید به نتیجه نمی‌رسید، در سایر موارد اگر بیش‌ازحد اعتماد به نفس داشته باشید، به نتایج دلخواه خود و درنهایت موفقیت در کارهایتان می‌رسید. این موضوع حتی اگر راه اشتباهی را بروید نیز صادق است و در راه رسیدن به هدف هایتان، به شما کمک می‌کند.

اهمیت اعتماد به نفس برای موفقیت

تنها کاری که باید بکنید این است که اعتماد به نفس خود را افزایش بدهید.

صحبت درمورد اعتماد به نفس، به‌اندازه‌ی صحبت درمورد مکانیک کوانتوم مفید است! تنها یک دقیقه کافی است تا تفاوت بین غرور و اعتماد به نفس را یاد بگیرید. اگر با مشکل عدم اعتماد به نفس مواجه هستید، تنها کاری که می‌توانید انجام بدهید، تلاش برای بهتر بودن است. از این پیشنهاد کلیشه‌ای خوش‌تان نیامد؟ پس گام‌های زیر را دنبال کنید تا اعتماد به نفس را به‌طور واقعی در خود تقویت کنید.

۱. ورزش کنید

اهمیت اعتماد به نفس - ورزش

حتما با فواید ورزش برای سلامتی آشنا هستید، باید بدانید تأثیر ورزش بر روی افزایش اعتماد به نفس نیز آن‌قدر زیاد است که قابل توصیف نیست. وقتی ورزش می‌کنید، بدن شما مقادیری اندورفین آزاد می‌کند که درنهایت حس خوبی به شما دست می‌دهد، احساس مفید بودن می‌کنید و می‌خواهید کارهای درست انجام بدهید. اگر تمرینات ورزشی را به‌طور مستمر تا مدت‌ها ادامه بدهید، بدن‌تان سالم‌تر می‌ماند و همواره با اعتماد به نفس بیشتری در جامعه حاضر می‌شوید.

۲. به پوشش خود اهمیت بدهید

اهمیت اعتماد به نفس - رعایت پوشش

اگر هرگز به فکر مرتب کردن کمد لباس‌هایتان نیفتاده‌اید، پس تاکنون اثر معجزه‌آسای این کار را در افزایش اعتماد به نفس تجربه نکرده‌اید. هر چیزی که می‌پوشید، در اعتماد به نفس شما تأثیر مستقیم دارد. از همین رو، آراستگی در ظاهر می‌تواند نقش مهمی در افزایش اعتماد به نفس ایفا کند.

۳. از زبان بدن استفاده کنید

اهمیت اعتماد به نفس - زبان بدن

چگونگی فعالیت مغز و طرز فکر افراد، به‌طور مستقیم از فعالیت‌های بدنی آنها تأثیر می‌گیرد. طبق نتایج مطالعاتی که در این زمینه انجام شده است، قرار گرفتن بدن در موقعیتی خاص مثل داشتن بازوان ورزیده یا مشت‌های گره کرده، باعث افزایش ترشح تستوسترون می‌شود و به تقویت اعتماد به نفس کمک می‌کند.

۴. در زمینه‌‌‌‌هایی که در آنها تخصص دارید، با دیگران گفت‌وگو کنید

هرکسی تخصصی دارد و سطح دانشش در زمینه‌ای (یا زمینه‌هایی) از دیگران بیشتر است، پس در زمینه‌ای که تخصص دارید با دیگران صحبت کنید و اطلاعات و دانش خود را در اختیار آنها قرار بدهید.
مطرح کردن موضوعی که در آن اطلاعات کافی دارید، شروع خوبی برای صحبت با دیگران و تقویت اعتماد به نفس است. چرا که در این شرایط شما در موضع قدرت نسبی قرار دارید و به‌سادگی می‌توانید با استفاده از قدرت استدلال آنچه را که می‌دانید، به دیگران انتقال بدهید. البته پیدا کردن شخص مناسب برای صحبت کردن درمورد موضوع خاصی که در آن تخصص دارید، گاهی بسیار سخت است؛ در این شرایط می‌توانید در گروه‌های اینترنتی با غریبه‌ها به صحبت و تبادل نظر بپردازید یا در پُست‌های مرتبط، کامنت بگذارید.

۵. در زمینه‌هایی که در آنها تخصص دارید، با دیگران مسابقه بدهید

ممکن است بپرسید: «برنده شدن در یک مسابقه، چگونه می‌تواند به افزایش اعتماد به نفس من کمک کند؟ چون برنده شدن به این معنی است که حتما سایر شرکت‌کننده‌ها از من ضعیف‌تر بوده‌اند که توانسته‌ام در این مسابقه برنده شوم!‌»
قبل از هر چیز باید بگوییم پرسیدن چنین سؤالی نشان‌دهنده‌ی این است که شما تفکر یک فرد برنده را دارید.
دوما، اثر گلوله برفی را فراموش نکنید، هرچه موفقیت‌های بیشتری کسب کنید (هرچند موفقیت‌های کوچک)، اعتماد به نفس‌تان هم بیشتر و بیشتر می‌شود.
همان‌طور که قبلا هم اشاره کردیم، اعتماد به نفس افراد در دوران مدرسه، بعدها در موفقیت‌های شغلی‌شان نیز تأثیرگذار است.

طبق تحقیقاتی که در این زمینه‌ها انجام شد، بازیکنان جوان هاکی که در نیمه‌ی اول سال متولد شده بودند، نسبت به کسانی که در نیمه‌ی دوم متولد شده بودند، شانس موفقیت بیشتری داشتند. اما چرا؟‌ به این دلیل که افراد را در روز‌های ابتدایی سال گروه‌بندی می‌کردند. کسی که در دومین روز سال ۱۰ ساله می‌شد، مقابل کسی بازی می‌کرد که ۱۱ ماه بعد تازه وارد ده‌سالگی می‌شد.

البته این موضوع به‌خودی‌خود باعث موفقیت نمی‌شود. اما قرار گرفتن مقابل افرادی که به‌اندازه‌ی شما آماده‌ی رقابت نیستند، نه‌تنها اعتماد به نفس شما را بالا می‌برد و شما را برای رده‌های بالاتر آماده می‌کند، بلکه باعث می‌شود افراد به توانایی‌های شما توجه بیشتری نشان بدهند که درنهایت باز هم اعتماد به نفس شما افزایش می‌یابد.

باید توجه داشته باشید که برای افزایش اعتماد به نفس لازم نیست حتما همه را شکست بدهید! هدف این است که دیگران به مهارت‌های شما توجه کنند و آن مهارت‌ها را ارزشمند قلمداد کنند.

۶. نقاط ضعف‌تان را برطرف کنید

گاهی مشکل کمبود اعتماد به نفس به‌خاطر رفتار یا احساسات فرد نیست. بلکه باید بعضی از مسائلی را که با آنها مشکل دارید، تغییر بدهید. این به معنای بد بودن شما در آن موارد نیست بلکه به این معناست که اگر می‌خواهید با اعتماد به نفس بیشتری شناخته شوید و کارها را بهتر انجام بدهید، باید تغییراتی را در خود به‌وجود بیاورید. اگر از اینکه نمی‌توانید گیتار بنوازید ناراحت هستید، بیشتر تمرین کنید. اگر از بحث‌های سیاسی و اقتصادی سر در نمی‌آورید، بیشتر مطالعه کنید. اگر موضوعی را نمی‌دانید هیچ اشکالی ندارد؛ همین که بپذیرید در آن زمینه اطلاعات ندارید و برای ارتقای دانش خود تلاش کنید، به افزایش اعتماد به نفس خود کمک کرده‌اید.

در پایان باید بگوییم هیچ روش صددرصدی برای افزایش اعتماد به نفس وجود ندارد، اما اگر روش‌های بالا را به‌کار بگیرید، می‌توانید اعتماد به نفس خود را تا حد زیادی تقویت کنید.

منبع: چطور

  • هادی اولورچی نیا
  • ۰
  • ۰

مانند بسیاری از مسائل مربوط به احساسات انسان، خوشبختی نیز نسبی است و می‌توان گفت تعریف واحد و مشخصی ندارد. برخی خوشبختی را در صلح و آرامش می‌بینند، برخی در شادی و تفریح و برخی دیگر در وقت گذراندن کنار خانواده و اطرافیان. دیدگاه افراد نسبت به خوشبختی از یک فرهنگ و کشور به فرهنگ و کشور دیگر متفاوت است. حتی ممکن است یک فرد در دوره‌های مختلفی از زندگی‌اش، دیدگاهش را نسبت به خوشبختی تغییر بدهد. مثلا اگر در نوجوانی از شما بپرسند خوشبختی یعنی چه، ممکن است بگویید خوشبختی یعنی داشتن ثروت زیاد، اما ده سال بعد ممکن است بگویید خوشبختی یعنی داشتن یک زندگی آرام در کنار خانواده.

آنچه در ادامه می‌خوانید، دیدگاه ۱۷ نفر از نقاط مختلف جهان درباره‌ی خوشبختی است. آنها به شما می‌گویند که در فرهنگ‌شان خوشبختی چه معنایی دارد.خوشبختی


  • هادی اولورچی نیا
  • ۰
  • ۰

گاهی اوقات در زندگی به‌شدت احساس ناامیدی می‌کنیم. دلیل بسیاری از این ناامیدی‌های زندگی، این است که به‌جای اینکه از «خودمان» انتظارات زیادی داشته باشیم، از «دیگران» انتظار داریم. روابط ما را همین انتظارات شکل می‌دهند. از خودتان انتظارات زیادی داشته باشید و برای برآورده کردن آنها تلاش کنید؛ خواهید دید چه احساس ارزشمند و چه رضایت دل‌نشینی به سراغ‌تان می‌آید. دیگر زمان آن فرا رسیده است که به خودتان متکی باشید و تا آنجا که می‌توانید به دیگران وابسته نباشید.
چه دلیلی برای ناامیدی وجود دارد وقتی‌ که روی خودتان حساب باز می‌کنید؟ آزاد باشید و این آزادی را به دیگران نیز هدیه دهید. از این ٧ اصل زیر کمک بگیرید و به‌سوی موفقیت و خوشبختی پیش بروید.

خوشبینی


  • هادی اولورچی نیا
  • ۰
  • ۰


استرس جنبه ای اجتناب ناپذیر از زندگی ماست. گرفتار شدن در دام استرس و اجازه دادن به آن برای تسلط یافتن بر وجود افراد، مسئله ای است که به آسانی رخ می دهد؛ از استرس گردهمایی های بزرگ اجتماعی گرفته تا ضرب الاجل پروژه های کاری.

اما لازم نیست اوضاع اینگونه باشد. در ادامه ۱۵ شیوه ی ثابت شده از لحاظ علمی و توصیه شده از سوی محققان برای کنترل استرس را از نظر خواهید گذراند. با به کار گیری این توصیه ها قادر خواهید بود میزان استرس روزانه ی خود را در سطح قابل قبولی نگه دارید و از تبدیل شدن آن به مشکلی حاد جلوگیری کنید.

۱- برای خود برنامه داشته باشید

داشتن فهرستی از کارهای انجام دادنی نه تنها استرس را کاهش می دهد، بلکه به شما کمک می کند متمرکز تر بمانید.

۲- نفس های عمیق بکشید

چند دقیقه کناره گرفتن از موقعیت استرس زا و تنفس عمیق می تواند به بدن شما کمک کند بهتر با شرایط کنار بیاید. ایده ی مورد نظر این است که تعداد نفس هایتان در دقیقه را پایین بیاورید تا بدن خود را در حالت آرامش قرار دهید.

۳- انتظارات بیش از حد را کنار بگذارید

انتظارات واقع بینانه ای برای خود در نظر بگیرید. پژوهش ها معمولاً انتظارات زیاد را به عنوان عامل استرس بیشتر معرفی می کنند.

۴- نشانه های استرس را بشناسید

کج خلقی، تحریک پذیری، خستگی، و سردرد، همگی از نشانه های بیرونی استرس هستند.

۵- پس انداز داشته باشید

پول، استرس زا ترین عامل در زندگی امریکایی ها شمرده می شود. بنابراین پس انداز کردن برای روز مبادا می تواند شما را از قرار گرفتن در معرض استرس بیشتر حفظ کند.

۶- تغذیه ی مناسب داشته باشید

خوردن میزان متعادلی از غلات کامل، گوشت بدون چربی، میوه و سبزیجات تازه به شما در مدیریت استرس کمک خواهد کرد.

۷- خندیدن را فراموش نکنید

پژوهشی که روی سطح استرس دانشجویان انجام شده نشان داده است که خنده، تمرینات یوگا و مطالعه، استرس را به میزان قابل توجهی کاهش می دهند.

۸- با دوستان خود بیشتر صحبت کنید

در یک نظرسنجی تازه، ۴۳ درصد از امریکایی هایی که اظهار داشته اند کسی را ندارند که از آنها حمایت عاطفی به عمل بیاورد، گفته اند میزان استرسی که ظرف یک سال گذشته متحمل شده اند نیز بیشتر شده است.

۹- موسیقی مناسب گوش دهید

پژوهش های بسیاری نشان داده اند که گوش کردن به صدا های آرامش بخش مثل صدای طبیعت و یا موسیقی کلاسیک می تواند فشار خون بالای مرتبط با استرس را کاهش دهد.

۱۰- در برنامه ی روزانه ی خود کمی هم ورزش بگنجانید

تمرین های هوازی باعث ترشح هورمونی به نام اندورفین در مغز ما می شوند. این هورمون مسئول ایجاد حال خوش در ماست و به ما کمک می کند احساس شادمانی بیشتری داشته باشیم و کمتر تحت تأثیر استرس قرار بگیریم.

۱۱- خواب کافی داشته باشید

پژوهش کوتاهی در سال ۲۰۱۲ مشخص کرد افرادی که از خواب کافی محروم بوده اند در مواجهه با استرس تحمل کمتری از خود نشان داده اند.

۱۲- چُرت بزنید

پژوهش دیگری نشان داد سطح هورمون مرتبط با استرس کورتیزول در افرادی که پس از گذراندن یک شب بیخوابی چرت کوتاهی زده بودند کاهش یافته است.

۱۳- بیش از حد در معرض استرس قرار نگیرید

حتماً خودتان می دانید چه عاملی به شما استرس وارد می کند. بنابراین اطمینان حاصل کنید تنها در حد اعتدال خود را در چنین موقعیتی قرار می دهید.

۱۴- به استرس های دراز مدت خود بی توجه نباشید

اگر عوامل استرس زای روزمره ی خود را نادیده بگیرید، این استرس ها ذره ذره به مشکل بسیار جدی تری به نام استرس مزمن تبدیل خواهند شد که می تواند به بروز اختلالات اضطرابی و افسردگی منجر شود.

۱۵- با یک متخصص مشورت کنید

استرس مزمن در امریکا در حال تبدیل شدن به یک مسئله ی سلامت عمومی است، با این حال گزارش ها حاکی از آن هستند که ۱ نفر از هر ۳ امریکایی هیچگاه در مورد مشکل استرس خود با متخصص مشورت نمی کند.

منبع: دیجیاتو

  • هادی اولورچی نیا